Campuri pline de lesuri de caprioare moarte. Asta au gasit localnicii din Nadab in ultimele 24 de ore.

Oamenii s-au ingrozit de imaginea mortii si au sunat la 112, astfel ca autoritatile incearca sa afle cum au murit bietele caprioare.caprioara

Din primele cercetari reiese ca acestea au sfarsit otravite, cel mai probabil pentru ca au mancat vegetatie uscata stropita cu substante toxice.

“Am realizat necropsii si am constatat ca animalele aveau leziuni hemoragice interne foarte severe, care pot fi provocate de anumite substante toxice. Am trimis la laborator in Timisoara probe biologice pentru a stabili despre ce substante este vorba”, a declarat Gheorghe Ban, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad.

Politistii fac si ei cercetari si au stabilit ca terenurile agricole, pe care au fost gasite pana acum 35 de caprioare moarte, apartin unor localnici din Nabad. Se pare ca acestia au imprastiat in exces substante otravitoare pentru combaterea rozatoarelor.

Autoritatile se tem ca vor descoperi mult mai multe animale moarte prin vegetatia din zona sau in preajma lacurilor.

“Ne temem sa nu existe localnici care sa ridice cadavrele pentru consumul de carne”, a mai declarat seful DSVSA Arad, care a avertizat ca aceasta carne nu poate fi consumata.

Daca proprietarii celor doua fonduri de vanatoare din zona Nadab, de unde provin caprioarele, vor depune plangeri, localnicii care au stropit cu substante toxice vor fi cercetati penal pentru distrugere.

 

Tu ce parere ai?

 

Your email address will not be published.


2 + 7 =