Cladirile si casele infestate de daunatori ar trebui sa aiba un plan de neutralizare a acestora. Multi oameni cred ca un mod eficient de neutralizare a acestor daunatori este cu ajutorul aparatelor de ultima generatie, aparate cu electromagneti si aparate cu socuri electrice. In timp ce simpla capcana de soareci a progresat de la echipamentele cu tepi folosite acum cateva secole, exista solutii si mai inovative care sunt simple si usor de folosit.

Printre daunatorii care pot sa apara in zona gospodariei putem aminti : sobolanii, termitele, cartitele, soarecii, furnicile, gandacii si veveritele. Nimeni nu vrea acesti daunatori in preajma casei. Pe langa aceasta dorinta, daunatorii pot cauza si infectii sau boli. Masurile preventive sunt foarte bune iar blocarea reintrarii daunatorilor in casa prin sistemul de ventilatie, prin gauri, prin garduri rupte poate fi cea mai buna idee. Inspecteaza casa pentru gasirea unor posibile gauri prin care acei daunatori pot intra.

Gaurile in care pot patrunde cartitele sau sobolanii, pot fi acoperite cu ciment astfel incat sa fie blocata aceasta intrare. Este mai bine sa previi aceste lucruri decat sa folosesti mai tarziu diverse substante sau capcane periculoase. In plus, prin prevenire nu vei fi nevoit sa te atingi de vreun daunator mort care iti poate oferi o stare inconfortabila. Blocheaza intrarile, acopera cu ciment gaurile, verifica tevile de scurgere si ai grija ca daunatorii sa nu reintre in casa.

De indata ce ai facut aceste lucruri, curata totul. Majoritatea daunatorilor traiesc in medii mizere si stau in zonele in care exista resturi de mancare. Asigura-te ca nu ai rafturi cazute sau gramezi de hartii deoarece in aceste locuri pot sa apara daunatorii. Daca ai o mansarda , asigura-te ca ai un sistem de ventilatie care creeaza un mediu inadecvat pentru daunatori. In plus, ar fi bine sa poata spori temperatura casei, sa poata incalzi sau racori.

Retine ca daunatorii vor fi atrasi de spatiile calde si vor cauta zonele cu apa ale casei. Daca daunatorii devin persistenti si te calca pe nervi, ai putea opta pentru diverse momeli astfel incat sa fii pregatit sa le poti prinde. Uita de ademenirea soarecilor cu branza, nu merge. Soarecii, sobolanii si cartitele au o viteza impresionanta, iar daca vei fugi dupa ele iti va lua o vesnicie sa le prinzi. Poti pune o capcana care se va ocupa de aceste invazii.

dezinsectieProcesul de dezinsectie

Cel mai rau lucru pe care il pot face acesti daunatori domestici, este sa isi stabileasca un cuib in jurul casei, in zonele cu caramizi, in zonele cu lemne, in zonele calduroase sau in zonele cu bolovani si moloz. Daca aceste infestatii continua sa se intoarca, nu ezita sa chemi un exterminator. Daca ai bani, exterminatorii profesionisti te pot scapa de aceste infestatii si poti sta linistit apoi. Ca o rutina, exterminatorii, inspecteaza de obicei posibilele gauri si sparturi, pornind de acolo spre rezolvarea problemelor, sau folosesc diverse spray-uri in ascunzatorile insectelor sau ale daunatorilor.

 

Tu ce parere ai?

 

Your email address will not be published.


9 − 4 =