Insecticidul gel, alternativa insecticidelor clasice

Insecticidul gel este alternativa insecticidelor clasice care se aplica prin pulverizare,  in lupta impotriva gandacilor de bucatarie, de canalizare si a oricarui alt tip de gandac.  Insecticidele gel se aplica foarte usor, putand fi folosite de orice persoana fizica care nu doreste sa apeleze la o firma specializata sau la tratamentul prin pulverizare.

Efectul insecticidului gel

Insecticidul gel actioneaza prin indigestie, atragand gandacii sa manance din el, si transmitandu-se de la unul la celalalt.  Gandacii prin natura speciei se hranesc cu excrementele semenilor sau cu a cadavrelor celor morti, iar tratamentul cu insecticid gel  foloseste aceasta caracteristica in generarea unui efect de cascada sau domino:  exemplarele vii sau cele tinere nascute dupa expulzarea oulalelor de catre femela-gandac contaminata , isi vor consuma semenii morti, in plus fata de picatura de gel si vor muri, si ei in cateva zile.

Efectul gelului insecticid se observa dupa 2-3 zile de la aplicare, iar dupa 7-8 zile se va constata o scadere radicala a numarului de gandaci. De obicei aceste insecticide au o remanenta foarte mare de pana la 4 luni , in funtie de produs si producator, astfel recomandandu-se repetarea tratamentului doar o data la 3-4 luni.

Aplicarea insecticidului gel in locuinte sau alte spatii.

Dupa o monitorizare a nivelului de infestare se va trata suprafata infestata prin aplicarea metodica la distante de 1-2 m a boabelor(0.1-0.2 g) de gel insecticid, insistandu-se acolo unde gandacii se ascund : in zona tevilor de scurgere de la bucatarii si bai, sub si in spatele electrocasnicelor (aragaze, frigidere, masine de spalat), in zona tocurilor de usa, a contoarelor electrice, in colturile ascunse luminii, unde sunt crapaturi in perete sau podea, dar si in dulapurile de la bucatarie in zona balamalelor.

Gelul insecticid nu este toxic si nu are miros, deci poate fi aplicat in orice moment al zilei,  indiferent daca in incinta exista oameni sau nu, in locuri greu accesibile, acolo unde nu se pot folosi insecticide lichide din motive de securitate.

Gelul insecticid nu prezinta nici un risc pentru oameni sau pentru animalele de companie, si isi mentine atractivitatea chiar  si in conditii de temperaturi extreme si umiditate mare.

 

 

 

2 Comments

 

  1. 06/11/2012  11:19 by Daniela Reply

    De unde putem achizitiona, cat costa si sigur se poate folosi in casa cu copil mic si pisica?

    • 21/11/2012  22:08 by george Reply

      insecticidul acesta se poate utiliza si in cazul in care aveti copil mic si pisica. Recomandam totusi ambalajul de dimensiune mai mica de 2 grame - cautati "Fourmis, capcana furnici"

Tu ce parere ai?

 

Your email address will not be published.


1 × = 5