Un focar de infecţie localizat pe un teren viran proprietate privată, situat vizavi de liceul Economic, le dă mari bătăi de cap angajaţilor care lucrează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Buzău.

Funcţionarii au ajuns să iasă cu teamă din clădire din cauza şobolanilor care şi-au făcut culcuş în gunoaiele aruncate în ceastă zonă de mai bine de 10 ani.

Ghinionul angajaţilor CARP este că instituţia se învecinează gard în gard cu această zonă părăsită. „De mai bine de doi ani am făcut demersuri la primărie pentru a elimina acest focar de infecţie  dar degeaba.  Mi s-a răspuns că nimeni nu ştie cine este proprietarul terenului şi că nu se poate încălca o proprietate privată. Suntem îngroziţi că acum a venit căldura iar gunoaiele au început să miroasă şi şobolanii ne dau în permanenţă târcoale” , ne-a declarat Elena Voicu, directorul CARP Buzău.

Reprezentanţii primăriei spun că zona va fi salubrizată în cel mai scurt timp. “Ştim de acest caz dar nu am putut interveni din cauza legislaţiei pentru că avem de-a face cu un teren privat .Încercăm să salubrizăm cât mai rapid zona pentru că se află în plin centru. A trebuit să facem nişte demersuri legale iar politia locală a făcut deja un raport la compartimentul de protecţie a mediului “, ne-a spus Gabriel Baltă, directorul tehnic din Primărie.

 

Tu ce parere ai?

 

Your email address will not be published.


× 7 = 35