Este stiut ca sobolanii  pot patrunde in interior prin spatii foarte stramte, unori chiar asa de mici incat nu iti poti imagina ca a putut intra pe acolo.  Acest lucru se datoreaza faptului ca soarecii si sobolanii pot intra prin orice gaura sau crapatura prin care le patrude capul, restul oaselor putandu-si modifica pozitia pentru  a le permite acest lucru.

O alta calitate a sobolanilor, dobandita in timp datorita mediului in care traiesc, este abilitatea lor de a inota pe distante foarte mari de pana la 1 km, fara oprire.  Din acest motiv sunt multe cazuri in care sobolanii intra in apartamente prin veceu, prin canalizarea plina de apa,  mai ales la etajele inferioare.

De asemenea ei pot sa roada un zid din rigips, sau alte materiale pentru a-si face loc, avand dintii foarte puternici, capabili sa mestece sticla, globuri de zgura sau chiar aluminiu.  Mai mult, ei au dinţi incisivi care cresc continuu şi care, dacă nu ar fi erodaţi prin roadere ar putea creşte atât de mult încât ar duce la moartea rozătorului.

 

{}

 

Tu ce parere ai?

 

Your email address will not be published.


+ 2 = 4