Termonebulizarea este un proces de dezinsectie sau dezinfectie, prin care se creeaza  o particula foarte fina care sa patrunda in toate crapaturile sau locurile unde se pot ascunde daunatorii.  Aceasta particula se face cu ajutorul unor aparate speciale, care ard un amestec de produs petrolier cu insecticid, creindu-se o ceata calda, care datorita particolelor de dimensiuni foarte mici creeaza un efec vizual asemanator unui nor de fum.

Din studiile efectuate pana in prezent, rezulta o serie de cifre extrem de interesante si anume: daca se trateaza o suprafata, prin aplicarea unui cantitati identice de insecticid/dezinfectant, dar prin metode diferite se obtin urmatoarele valori:
  • Pulverizare: se obtine o singura picatura cu dimensiunea de 300 µ diametru;
  • Nebulizare: se obtin 1000 picaturi de 30 µ diametru;
  • Termonebulizare: se obtin 1.000.000 picaturi de 3 µ diametru.
, deci conform acestor statistici, tratamentul prin termonebulizare are cea mai mare rata de penetrare si ofera cele mai bune rezultate in majoritatea cazurilor, indiferent de tipul si gradul de infestare a spatiului tratat.
Aparatele pentru termonebulizare, denumite si foggere pot fi manuale, de dimensiuni mai mici, care se pot purta in mana, folosite in general in hale de depozitare, magazii sau chiar apartamente si in orice spatiu interior care permite acest tip de tratament, sau montabile pe masina, care sunt folosite in general pentru dezinsectia/dezinfectia spatiului exterior cum ar fi: parcuri, culturi agricole sau spatii publice.
Tratamentele la care este recomandata termonebulizarea, oferind rezultate mult mai bune decat tratamentul prin pulverizare sunt:  dezinsectia pentru ectoparaziti (purici, capuse, plosnite, etc), dezinsectia impotriva insectelor zburatoare, in special cele specifice cerealelor, depozitelor de legume, magaziilor  (gargarita, gandacul de tutun,  sitotroga cerealella, etc. )  si pentru dezinfectia spatiilor interioare, dar si pentru orice alt tip de tratament la care gradul de infestare este mare.
descriere descriere
descriere descriere
descriere descriere

 

1 Comment

 

  1. Pingback : Cum scap de plosnite? Ce otrava pentru plosnite sa folosesc? | Deratizare si dezinsectie | Produse, sfaturi, experiente | PestControl-Pedia

Tu ce parere ai?

 

Your email address will not be published.


6 + = 11