Ce inseamna ULV?

ULV (Ultra Low Volume) reprezinta o aplicare a volumului scazut de substanta pe unitate de arie/spatiu care garanteaza combaterea daunatorilor in mod economic.

Scopul este sa se mentina rata de aplicare cat se poate de scazuta si deci sa se diminuezi atat costul intregii cantitati aplicate cat si timpul real. Picaturile fine (aerosolii) raman suspendati in aer ore in sir pentru a asigura acoperirea intregii suprafete de interior sau a frunzelor si tufiselor la exterior. In acest mod contactul letal cu daunatorii insecte care trebuie sa fie controlat este mentinut pe perioada indelungata.

O picatura de substanta aplicata printr-ul procedeu ULV se va descompune in 1000 picaturi cu diametrul de 30µ, pe cand particula obtinuta cu o pompa de joasa presiune este de 300µ.  Datorita acestei particule de dimensiuni foarte mici , care patrunde in toate crapaturile si spatiile ascunse, tratamentul prin ULV are un randament mult mai bun in tratamentele de dezinfectie si de dezinsectie.

Pentru dezinsectie, la interior este recomandat tratamentul ULV impotriva ectoparazitilor (purici, capuse, plosnite, etc), datorita dimensiunilor reduse ale acestora, dar si a proprietatilor lor de a se ascunde in cele mai inaccesibile locuri, dar si impotriva gandacilor si in special a insectelor zburatoare. La exterior dezinsectia spatiilor verzi si a altor spatii invadate de daunatori se va face in special prin pulverizare cu ULV, datorita particului foarte fine care va sta mai mult in aer si va avea un efect mai de durata.

O alta intrebuintare a ULV este pentru dezinfectia spatiilor interioare. Prin dezinfectia cu ULV se poate trata tor spatiul , indiferent daca in incapere se afla aparatura electrica sau alte materiale sensibile la umiditate sau apa, fapt datorat de asemenea particulei foarte fine. De asemenea datorita norului de ceata format prin ULV se va face dezinfectia intregii incaperi inclusiv obiectele care se afla in camera tratata, cat si aerul din incapere.

Beneficii

Aceasta tehnica de aplicatie este foarte sigura pentru distrugerea germenilor si a bacteriilor, acoperind toata suprafata incaperii tratate fara a afecta sau dauna obiectelor din incapere.

 

 

Tu ce parere ai?

 

Your email address will not be published.


9 − 7 =